ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Nis

BİGEP Projesi kapsamında öğrencilerimizin fiziksel gelişiminin yanı sıra sosyal açıdan gelişmelerini sağlamak ,çevrelerini tanımalarını sağlamak , öz güvenlerini arttırmak , iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla  futbol turnuvası düzenlenmiştir. Şampiyon olan takımlara kupa ve madalyaları törenle takdim edilmiştir. Ayrıca şampiyon olan takımlar sınıf öğretmenleriyle beraber yemeğe çıkarılmıştır.

Nis

Okulumuzda 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında yapılan bilgi yarışmasında 3. sınıf öğrencilerinden altı ekip ,4. sınıf öğrencilerinden beş ekip yarışmaya katılmış olup 3. sınıflar arasında 3-D sınıfı öğrencileri , 4. sınıflar arasınbda 4- C sınıfı öğrencileri en çok doğru cevabı vererek birinci olmuşlardır. Birinci olan öğrencilerimiz ödül olarak sınıf öğretmenleriyle beraber yemeğe gitmişlerdir.

Mrt

Bağımlılkla mücadele eğitimi kapsamında yetişkin 1 ve yetişkin 2 modülleri velilerimize anlatılmıştır.

Mrt

'Kimden , nereden , ne zaman ve nasıl yardım alabilrim.' adlı seminerimiz rehberlik servisi tarafından öğrencilerimize verilmiştir.

Mrt

BİGEP kapsamında öğrenciler arasındaki akran zorbalığının azaltılması amacıyla velilerin bu konuda bilinçlenrilmesini sağlamak için velilere yönelik akran zorbalığı eğitimi verilmiştir.

Mrt

BİGEP Projesi kapsamında öğrencilerimizde okuduğunu anlama becerisini geliştirmek için Robin Hood adlı kitaptan okuduğunu anlama sınavı yapıldı. Yapılan sınav sonucunda dereceye giren on öğrencimize öğretmenleriyle beraber pizza yeme ödülü verildi.

Mrt

BİGEP Kapsamında Sosyal Bilgiler dersimizde "Ürün Tasarlıyorum" etkinliği adı altında öğrencilerimiz araba tasarladılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Öğretmen ve öğrencilerimizin olası depremlere karşı hazırlıklı olabilmesi amacıyla okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirdik.

Mrt

BİGEP kapsamında "Çevremi Temiz Tutuyorum, Çevreme Örnek Oluyorum." projesi ile çevre bilinci ve temizlik bilinci oluşturma çalışması gerçekleştirildi.

Şbt

Eğitimin en önemli unsurlarından olan öğretmenlerimizin motivasyonunu arttırmak için motive edici güzel notların yazılı olduğu pano Rehberlik Servisi tarafından hazırlanmıştır.

Şbt

Bigep Projesi kapsamında velilere verilen teknoloji bağımlılığı semineri ile velilerin farkındalığını arttırmak  bu sayede çocukların telefon , tablet , televizyon ile geçirdikleri vakti azaltıp dikkat sürelerini ve başarılarını arttırmak amaçlanmıştır.Bu kapamda Rehberlik ve Psikoljik Danışmanlarımız tarafından okulumuz velilerine teknojı bağımlılığı semineri verilmiştir.

Şbt

Bigep Projesi kapsamında öğretmen veli işbirliğini sağlayarak öğrencilerimizin akademik ve sosyal yönden gelişimini desteklemeye çalışıyoruz.  Bu yüzden velilerimizi evlerinde sık sık ziyaret ediyoruz. Öğrencilerimizle ve velilerimizle bağımızı bu şekilde güçlü tutuyoruz”

Şbt

Okulumuz imkanları ile temin ettiğimiz ROBIN HOOD kitabı ile 4. sınıflara yönelik kitap okuma yarışması düzenlenecektir.

Yarışma Tarihi: 6 Mart Çarşamba

Açıklanma Tarihi: 8 Mart Cuma

ÖDÜLLER: İlk 10'a giren öğrencilerimize kitap ödülü ve öğretmenleri ile yemek hediyesi olacaktır.

Ock

Okulumuzda BİGEP Projesi kapsamında öğrencilerimizde sözlü-yazılı anlatım ve okuduğunu anlama becerilerinin geliştirilmesine yönelik hikaye yazma yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri okul genelinde yapılan törenle verildi.

Kas

Okulumuzu yenileme çalışmaları kapsamında sınıflarımız ve okulumuzun dış cephesi boyandı.